Nieuws over:
logo hucht wit
Spreekwoord van de dag:

Nieuws van de werkgroep wandelpaden.

23wandelgroep

De werkgroep is bezig met het ontwerpen en uitzetten van een aantal wandelroutes in en rond Alphen. We willen de wandelmogelijkheden in Alphen uitbreiden en goed in kaart brengen. Waar mogelijk proberen we aansluiting te vinden bij de routes van Dreumel en Maasbommel, zodat er ook een doorgaand netwerkje van wandelroutes gaat ontstaat.

Het is de bedoeling dat de wandelpaden gemarkeerd gaan worden en beschikbaar komen op een kaart en ook digitaal (misschien wel met een app?).  Bij de gemeente is hiervoor een subsidie-aanvraag ingediend.

Update januari 2021: Klompenpad op komst in Alphen.

Achter de schermen is er de laatste maanden gewoon doorgewerkt aan de plannen voor een Klompenpad rond Alphen. We zijn bezig geweest om een route uit te zetten, te overleggen met grondeigenaren en bruggetjes en overstapjes in het veld te plannen.  Dit moet gaan leiden tot ons eigen Alphense Klompenpad. We werken hiervoor samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en worden ondersteund door de gemeente.
Op deze Web-pagina van SLG leest u al iets over de initiatieven van SLG  in West Maas en Waal.

klompenpad

Er is nog best wat werk te verzetten voordat onze voorbereidingen zijn afgerond. Als het zover is komt er een folder van ons klompenpad; Ook wordt onze route dan opgenomen op de site van Klompenpaden.nl.
Via de app Klompenpaden in de Play Store wordt dan ook navigatie op ons (en natuurlijk alle andere) klompenpad(en) mogelijk.

Binnenkort meer!

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal