Nieuws over:
logo hucht wit
Spreekwoord van de dag:

De kogel is door de kerk!


Op 9 mei heeft de gemeenteraad het besluit genomen om geld beschikbaar te stellen om dorpshuis de Hucht een hele mooie metamorfose te geven. Met dit besluit gaan we ook een nieuwe fase in: na dromen en voorbereiding, gaat er nu echt verbouwd worden. Maar wat gaat Alphen daar van merken?


Ineens gaat het heel hard, want de eerste werkzaamheden zullen al van start gaan voor de zomervakantie. Tijdens de bouwvak gaat ook de aannemer even genieten van een vakantie, maar daarna gaat het slopen, bouwen en verbouwen gewoon weer verder. Uiteindelijk is de bedoeling dat het vernieuwde dorpshuis de Hucht haar deuren opent in het tweede kwartaal van 2020.

Tijdelijke vervanging.

We willen heel graag dat inwoners er zo min mogelijk last van hebben dat de Hucht op de schop gaat, maar helaas kunnen deze werkzaamheden niet uitgevoerd worden zonder dat gebruikers daar iets van merken. Voor sommigen betekent dit dat er tijdens de verbouwing een ander onderkomen gezocht moet worden voor de activiteiten. Natuurlijk wil dit ook zeggen dat we samen op zoek moeten naar mogelijkheden om de gebruikers tijdelijk onder te brengen. Het nieuwe bestuur zal daarom zo snel mogelijk na hun installatie met de verschillende gebruikers om de tafel gaan om te kijken hoe we dit soepel kunnen laten verlopen en hoe de Hucht kan helpen bij het vinden van alternatieven. Ook tijdens de verbouwing zullen we iedereen zo goed mogelijk op de hoogte houden over de voortgang zodat iedereen zo snel mogelijk weer terug kan verhuizen.

Bestuur en uitbater.

Inmiddels hebben een aantal enthousiaste mensen zich gemeld om het nieuwe bestuur te gaan vormen. Tijdens de ledenvergadering van 5 juni wordt op gepaste wijze afscheid genomen van het huidige bestuur en zal het nieuwe bestuur uit de startblokken gaan. 

En zij krijgen het gelijk druk! Want inmiddels hebben zich meerdere geïnteresseerden gemeld om uitbater te worden van de Hucht. Het nieuwe bestuur zal daarom met al deze geïnteresseerden gesprekken voeren om te bespreken hoe deze functie ingevuld kan worden. Uiteindelijk zal er ook een besluit genomen moeten worden wie dit gaat uitvoeren. Dit blijft nog even spannend dus!

Logo en huisstijl.

Bij een nieuwe uitstraling hoort natuurlijk ook een nieuw logo. De ontwerper heeft een aantal kenmerken meegekregen die in het logo verwerkt zouden moeten worden: uitnodigend, de Maas en de toren die kenmerkend wordt voor de Hucht zijn een aantal elementen die genoemd zijn. De eerste schetsen zijn inmiddels binnen en daar zijn wij heel erg door verrast! De ontwerper is terug gegaan met onze opmerkingen en zal dit verder uit werken. Het belooft echt iets moois te worden, maar we houden jullie nog even in spanning wat het zal gaan worden.
Naast het logo wordt er ook gewerkt aan een huisstijl die in het gehele gebouw terug komt. Zo krijgt de Hucht dadelijk een duidelijk uitstraling die iedereen herkent.

Nieuwsbrief.

Wil jij ook van het allerlaatste nieuws op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en iedere 6 weken belandt de digitale nieuwsbrief in je mailbox.

hucht facebookhucht instagramDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal