Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
Aftrap zwerfafvalbrigade Alphen

logo zwerfafval

 

 

 

Op zaterdag 25 mei gaat de zwerfafvalbrigade van Alphen feestelijk van start. De bewoners uit Alphen gaan aan de slag om zwerfafval in de omgeving aan te pakken. Wilt u ook graag vrijblijvend samen met anderen omgeving helpen schoon houden? Dan bent u van harte uitgenodigd om 9.30 bij van alles 'n bietje! Knijpers, handschoenen en andere materialen zijn aanwezig.

schone hond

Feestelijke start

Zaterdag 25 mei om 9.30 uur ’s morgens starten we met koffie en thee vanaf “Bij van Alles ’n Bietje”, Kerkstraat 9b in Alphen. Daarna gaan we ongeveer anderhalf uur besteden aan het schoonmaken van de omgeving. Wethouder Ton de Vree is bij deze feestelijke start aanwezig. We komen na afloop nog bij elkaar om iets te drinken en even gezellig bij te praten.

Samen werken aan schoon West Maas en Waal

De Zwerfafvalbrigade komt tot stand door de samenwerking tussen de bewoners van Alphen, dorpsplatform Stichting Leefbaar Alpen Gelderland, de gemeente West Maas en Waal en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

Samen werken aan een aantrekkelijke omgeving

Een zwerfafvalbrigade is een nieuwe aanpak voor het opruimen van zwerfafval, die in andere Gelderse gemeenten goed blijkt te werken. Het accent bij de zwerfafvalbrigade ligt op een positieve en een gezamenlijke inzet: het is leuk om samen met buurtgenoten zwerfafval op te ruimen en er is snel en zichtbaar resultaat. Zo wordt de eigen omgeving al gauw veel aantrekkelijker. Dat stimuleert anderen om ook aan de slag te gaan en zo ontstaat een zwaan-kleef-aan effect. 

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Tijl Essens van SLG, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Tel:06 -14135745.

 
 
 
 

naar startpagina2

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal