Stichting Leefbaar Alphen Gelderland.

Dorpsplatform Slag

1wij zijn van slag schuin f1f1f1Het dorpsplatform Slag bestaat uit vrijwilligers uit Alphen. Van, voor en met elkaar: Dat is de slogan waarmee we samen met alle bewoners van Alphen de leefbaarheid in het dorp willen verbeteren. Zien we een onderwerp dat voor het dorp van belang is, dan pakken we dat op. cclijstje tekst geel schuin2 customWe hebben regelmatig overleg met de gemeente en ontplooien verschillende initiatieven. De afgelopen jaren hebben we diverse projecten gerealiseerd waarmee we verschillende initiatieven vanuit het dorp konden ondersteunen. Hieronder vindt u informatie over de lopende projecten, waarmee we willen blijven bijdragen aan de leefbaarheid in Alphen.

Welkom bij het Servicepunt Slag!
"Bij van alles 'n bietje", Kerkstraat 9b  heeft het Slag servicepunt gastvrij onderdak gevonden. U bent welkom om langs te komen wanneer u contact wilt met Slag.
Lees meer >> 

Lopende projecten:

Financieel misbruik ouderenfraude3c f1f1f1

Er worden steeds vaker gevallen van financieel misbruik bekend. Kwetsbare ouderen worden daarbij financieel uitgebuit door bekenden, hulpverleners of familie; Met soms grote gevolgen, zowel financieel als voor het welzijn van deze ouderen.
In de gemeente West Maas en Waal wordt nu de "Alliantie Veilig Financieel Ouder Worden" gestart om dit misbruik tegen te gaan. De gemeente, welzijnsinstellingen, banken, de woningcorporatie, het sociaal wijkteam, notarissen en huisartsen zijn hierbij betrokken. Ook Slag doet mee.
Lees meer>>

Kinderen aan zet
12bHoe kunnen de kinderen in Alphen meedenken en bijdragen aan een meer kindvriendelijke inrichting van het dorp? Samen met Hogeschool Arnhem/Nijmegen neemt Slag deel aan het grensoverschrijdend project Krake om een antwoord te vinden op deze vraag. Eind 2018 is dit gestart met twee workshops over dit onderwerp met de Alphense kinderen.
Lees meer>>

Biodiversiteit 2biovlindersf1f1f11vlinder f1f1f11vlinder draai1vlinder f1f1f11vlinder draai1vlinder f1f1f11vlinder draai1vlinder f1f1f11vlinder draai

Vanuit SLAG is eind 2018 een werkgroep biodiversiteit gestart. De gemeente en de Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseerden toen een bijeenkomst om samen met boeren, natuurorganisaties, imkers en dorpsplatforms na te denken over het versterken van de natuur in ons gebied. Hierdoor geïnspireerd geraakt zijn we een werkgroep gestart.
Lees 
hier over onze activiteiten en plannen>>

Zwerfafvalbrigade.
logo zwerfafvalUit de workshops “Kinderen aan zet” waarin de kinderen van de basisschool hun ideeën over het dorp konden uiten, bleek dat de kinderen zich onder andere ergerden aan het zwerfafval in het dorp. Toen Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente begin dit jaar kwamen met een initiatief om zwerfafval aan te gaan pakken, hebben we ons hier dan ook bij aangesloten. In mei jongstleden was de aftrap waarbij een grote groep enthousiaste vrijwilligers het dorp schoongemaakt heeft. 
Wil jij je ook inzetten voor een schoon dorp? Voor deze zwerfafvalgroep is een whats-app groep aangemaakt. Hier wordt om de twee maanden een vrijblijvende oproep gedaan om op een zaterdag samen te komen bij “Bij van alles een bietje” om van daar uit een opruimactie te houden. Degene die dan tijd heeft kan zich aansluiten. Kun je niet? Geen probleem, er volgt na twee maanden weer een nieuwe opruimactie. Eventueel kun je, zoals ook enkele vrijwilligers uit het dorp doen, op eigen initiatief in je eigen tijd een stukje van het dorp schoonmaken.
Wil je op de hoogte blijven en opgenomen worden in de whats-app groep? Laat het ons weten via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of laat bij  “Bij van alles een bietje” een briefje achter op ons servicepunt met je naam en telefoonnummer.

1welkomf1f1f1Welkomstas
Wij willen alle nieuwe bewoners van Alphen graag begroeten met onze welkomstas. Daar hebben we wel uw hulp voor nodig!
Lees meer >>

Aan de SLAG voor jongeren tot 25 jaar.
Hoe beleven de jongeren tot 25 jaar de leefbaarheid van Alphen? Op initiatief van SLAG gaan twee studentes van de HAN op onderzoek uit.
Lees meer>>


Werkgroep Wandelpaden.
22wandelgroep customHoe kunnen we de wandel-mogelijkheden in en rond Alphen gaan uitbreiden en inrichten?
Lees meer>>

 

naar startpagina2

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal