Stichting Leefbaar Alphen Gelderland.

Dorpsplatform Slag

1wij zijn van slag schuin f1f1f1Het dorpsplatform Slag bestaat uit vrijwilligers uit Alphen. Van, voor en met elkaar: Dat is de slogan waarmee we samen met alle bewoners van Alphen de leefbaarheid in het dorp willen verbeteren. Zien we een onderwerp dat voor het dorp van belang is, dan pakken we dat op. cclijstje tekst geel schuin2 customWe hebben regelmatig overleg met de gemeente en ontplooien verschillende initiatieven. De afgelopen jaren hebben we diverse projecten gerealiseerd waarmee we verschillende initiatieven vanuit het dorp konden ondersteunen. Hieronder vindt u informatie over de lopende projecten, waarmee we willen blijven bijdragen aan de leefbaarheid in Alphen.

Welkom bij het Servicepunt Slag!
"Bij van alles 'n bietje", Kerkstraat 9b  heeft het Slag servicepunt gastvrij onderdak gevonden. U bent welkom om langs te komen wanneer u contact wilt met Slag.
Lees meer over het Servicepunt>> 

Lopende projecten:

Financieel misbruik ouderenfraude3c f1f1f1

Er worden tegenwoordig steeds vaker gevallen van financieel misbruik bekend. Kwetsbare ouderen worden daarbij financieel uitgebuit door bekenden, hulpverleners of familie; Met soms grote gevolgen, zowel financieel als voor het welzijn van deze ouderen.
In de gemeente West Maas en Waal wordt nu de "Alliantie Veilig Financieel Ouder Worden" gestart om dit misbruik tegen te gaan. De gemeente, welzijnsinstellingen, banken, de woningcorporatie, het sociaal wijkteam, notarissen en huisartsen zijn hierbij betrokken. Ook Slag doet mee.
Lees meer>>

Kinderen aan zet
12bHoe kunnen de kinderen in Alphen meedenken en bijdragen aan een meer kindvriendelijke inrichting van het dorp? Samen met Hogeschool Arnhem/Nijmegen neemt Slag deel aan het grensoverschrijdend project Krake om een antwoord te vinden op deze vraag. Eind 2018 is dit gestart met twee workshops over dit onderwerp met de Alphense kinderen.
Lees meer>>

Biodiversiteit 2biovlindersf1f1f11vlinder f1f1f11vlinder draai1vlinder f1f1f11vlinder draai1vlinder f1f1f11vlinder draai1vlinder f1f1f11vlinder draai

Vanuit SLAG is eind 2018 een werkgroep biodiversiteit gestart. De gemeente en de Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseerden toen een bijeenkomst om samen met boeren, natuurorganisaties, imkers en dorpsplatforms na te denken over het versterken van de natuur in ons gebied. Hierdoor geïnspireerd geraakt zijn we een werkgroep gestart.
Lees 
hier over onze activiteiten en plannen>>

Zwerfafvalbrigade.
logo zwerfafvalBij de workshops "Kinderen aan zet" werd zwerfafval als belangrijk thema genoemd. Slag heeft aansluiting gevonden bij het zwerfafval initiatief van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente.
Op 25 mei om 9.30 gaat ook in Alphen een Zwerfafvalbrigade feestelijk van start bij Bij van alles 'n bietje.  Klik hier>>

Een zwerfafvalbrigade is een lokale groep met vrijwilligers, die regelmatig zwerfafval in hun (landschappelijke) omgeving opruimt. In veel plaatsen in Gelderland zijn al brigades opgericht. Alle deze lokale initiatieven samen kunnen een enorm verschil maken bij de bestrijding van zwerfafval. SLG faciliteert met hesjes, knijpers en vuilniszakken, organiseert afspraken met de gemeente over het afhalen van de zakken opgehaald zwerfafval en zorgt voor een handige Whatsapp-groep voor de vrijwilligers.

1welkomf1f1f1Welkomstas
Wij willen alle nieuwe bewoners van Alphen graag begroeten met onze welkomstas. Daar hebben we wel uw hulp voor nodig!
Lees meer >>

Aan de SLAG voor jongeren tot 25 jaar.
Hoe beleven de jongeren tot 25 jaar de leefbaarheid van Alphen? Op initiatief van SLAG gaan twee studentes van de HAN op onderzoek uit.
Lees meer>>


Werkgroep Wandelpaden.
22wandelgroep customHoe kunnen we de wandelmogelijkheden in en rond Alphen  gaan uitbreiden en inrichten?
Lees meer>>

 

 
 
 
 

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal