Activiteiten van Slag:

301 scherp financieel hex427ba8 custompicto kinderen speeltuin103 scherp biodiversiteit hex 59aa3b custom104 scherp zwerfafval hex 0f9fb2 custom

105 scherp welkomstas hex 4a4c73 custom
joa2
107 scherp wandelpaden klompenpadhex427ba8 custom
 

Financieel misbruik ouderenfraude3c f1f1f1

Er worden steeds vaker gevallen van financieel misbruik bekend. Kwetsbare ouderen worden daarbij financieel uitgebuit door bekenden, hulpverleners of familie; Met soms grote gevolgen, zowel financieel als voor het welzijn van deze ouderen.
In de gemeente West Maas en Waal wordt nu de "Alliantie Veilig Financieel Ouder Worden" gestart om dit misbruik tegen te gaan. Lees meer>>

Kinderen aan zet/ Natuurspeelplaats de Ravothof

uitnodiging startDit project startte eind 2018 onder het motto: Kinderen in Alphen denken mee en dragen bij aan een meer kindvriendelijke inrichting van het dorp. De belangrijkste opbrengst van dit project is de realisatie van onze prachtige Natuurspeelplaats de Ravothof in december 2022.

Hier vindt u de publicaties die vanaf 2018 over het project Kinderen aan zet/ Natuurspeelplaats Ravothof op onze website verschenen. Lees hier verder>> 

Hier vindt u alle sponsoren van onze Natuurspeelplaats>>

Biodiversiteit

2biovlindersf1f1f11vlinder f1f1f11vlinder draai1vlinder f1f1f11vlinder draai1vlinder f1f1f11vlinder draai1vlinder f1f1f11vlinder draai

Vanuit SLAG is eind 2018 de werkgroep biodiversiteit gestart. De gemeente en de Stichting Landschapsbeheer Gelderland organiseerden toen een bijeenkomst om samen met boeren, natuurorganisaties, imkers en dorpsplatforms na te denken over het versterken van de natuur in ons gebied. 
Lees 
hier over onze activiteiten en plannen>>

Zwerfafvalbrigade.
zwerfafvalbrigadeUit de workshops “Kinderen aan zet” bleek onder andere dat kinderen zich ergerden aan het zwerfafval in het dorp. Toen Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente begin 2019 kwamen met een initiatief om zwerfafval aan te gaan pakken, hebben we ons hier dan ook bij aangesloten. Sinds mei 2019 is er een groep enthousiaste vrijwilligers die het dorp geregeld schoonmaken. 
Wil jij je ook inzetten voor een schoon dorp? logo zwerfafvalLees dan hier verder>> 

1welkomf1f1f1Welkomstas
Wij willen alle nieuwe bewoners van Alphen graag begroeten met onze welkomstas. Daar hebben we wel uw hulp bij nodig!
Lees meer >>

JOA: Jongeren Organisatie Alphen.
Er is in Alphen een jongerengroep gevormd onder de naam JOA: Jongeren  Organisatie Alphen.
JOA wil het een en ander gaan organiseren voor de jongere Alphenaren. Binnenkort meer informatie!

De oprichting van JOA is een vervolg op eerder onderzoek onder jongeren in Alphen tot 25 jaar. Dit  werd uitgevoerd door twee studentes van de HAN en had als onderzoeksvraag: "Hoe beleven de jongeren tot 25 jaar de leefbaarheid van Alphen?
Lees hier meer over de opzet van dit onderzoek >>

Werkgroep Wandelpaden/ Klompenpad
23wandelgroepDe werkgroep Wandelpadenklompenpad is gestart in september 2019. Het doel was om de wandel-mogelijkheden in en rond Alphen te gaan uitbreiden en inrichten.
Dankzij de inzet van vele vrijwilligers heeft dit initiatief in juli 2021 geleid tot de realisatie van het Klompenpad Moas-Wettering rondom Alphen. Een afwisselende wandeling door fruitgaarden, over boerenland, langs de Alphense Wettering en door de uiterwaarden langs de Maas.

Informatie over ons klompenpad op internet vindt u hier>> 
In de Playstore vindt u de app Klompenpaden, waarmee u kunt navigeren op dit Klompenpad (en natuurlijk op alle andere klompenpaden!). 

Hier vindt u de publicaties van de werkgroep die vanaf 2019 op onze website verschenen.

 
 
 
 

naar startpagina2

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal