Slag Alphen

Burgemeester Baltussenplein Schetsplan Vergroening

Herinrichting Burgemeester Baltussenplein

Nu Pleinpop niet meer op het Burgemeester Baltussenplein gehouden wordt, ontstaat de kans het kerkplein in Alphen leefbaarder te maken. De gemeente wil van het plein een fijne verblijfsplek maken met meer groen.

Eerste schetsontwerp

Het sterk versteende kerkplein is een ideale ruimte om ‘groen’ te maken. Daardoor wordt het fijner om er te verblijven, bijvoorbeeld als het heel warm is. Hiervoor heeft de gemeente geld beschikbaar.

Op 14 maart 2023 was een bewonersavond. Wij (de gemeente, red.) presenteerden aan u de kaders en het schetsontwerp. Op basis van de reacties van de bewoners hebben we een pas op de plaats gemaakt.
Vervolgens zijn wij opnieuw naar de tekentafel gegaan.

Bewonersavond op 2 juli

Wij hebben op basis van uw opmerkingen van vorig jaar een nieuw ontwerp gemaakt met onder andere meer parkeerplaatsen. Wij willen u dit laten zien. We horen dan graag van u, wat u hieraan goed vindt en wat anders kan. We beginnen om 19.30 uur met een gezamenlijk deel. Daarna gaan we in groepen uit elkaar. U kunt dan op meerdere manieren uw mening laten weten, ook via een reactieformulier. Meld u aan voor deze avond. Het doel van de avond is om te komen tot een gedragen ontwerp.

Benieuwd hoe u zelf kunt bijdragen aan het klimaatadaptiever maken van de gemeente? Kijk voor inspiratie op de webpagina ‘De natuur- en watervriendelijke tuin‘.

Meld u aan voor de bewonersavond van 2 juli

Omdat we willen weten hoeveel groepsleiders we nodig hebben, vragen wij u om u aan te melden. Geef aan met hoeveel personen u in totaal komt.

Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan contact op met projectleider Lars Kemperman via of via 14 0487.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud