Slag Alphen

Info speeltuin

De natuurspeeltuin.
Het werk gaat beginnen!

Zoals velen van jullie wel weten is SLAG samen met de kinderen van Alphen al een hele tijd aan het werk om een natuurspeeltuin te maken in het dorp. De plannen en de financiering zijn nu, september 2022 rond en we kunnen nu aan de SLAG!

Over het initiatief

SLAG wil samen met kinderen uit het dorp een groene natuurspeeltuin ontwikkelen die voor iedereen toegankelijk is, jong en oud maar ook minder validen. Een mooie veilige groene omgeving waarin je kan ontspannen, ontmoeten en spelen. Ook voor de omliggende dorpen is dit een mooie locatie om met (groot)ouders en kinderen enkele uurtjes te spenderen.

Spelen, leren, plezier hebben en ontmoeten in het groen. Jong en oud, iedereen is in deze natuurspeeltuin welkom. De paden in deze speeltuin zijn breed en verhard zodat een rolstoel of rollator zijn weg kan vinden. Naast de uitdagende speeltoestellen is er een nestschommel en extra brede glijbaan met toegang voor minder valide kinderen zodat ook zij hier plezier kunnen beleven. En wat is er mooier voor kinderen om te spelen in een veilige groene omgeving, en hoe fijn is het om mensen uit het dorp of omliggende dorpen hier te kunnen ontmoeten, gezellig samen op een bankje? Zeker in deze tijd waarin de pandemie hardnekkig blijkt, is buiten samenzijn een goed alternatief om te ontmoeten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud