Slag Alphen

Een te grote jas

Alphen van vroeger

Op dinsdag 16 november komt Koosje de Leeuw naar Alphen om in de Hucht vanaf 14.00 uur aan de leden van de 50+ seniorenvereniging EDO te vertellen over haar boek “Een te grote jas”.
Veel mensen in Alphen kennen haar verhalen die regelmatig verschijnen in haar blog. Koosje de Leeuw werd geboren in Alphen aan de Schans en groeide op aan de Wamelseweg. Na haar geboorte wordt de boerderij van haar ouders (Joke en Harrie) binnen korte tijd gevuld met nog vijf jongens. Al op jonge leeftijd merkt Koosje dat er voor haar als meisje een andere rol in het gezin is weggelegd. Als Koosje haar vader op dertienjarige leeftijd verliest, wordt ze ongewild moeders rechterhand. Deze verantwoordelijkheid voelt voor haar als een te grote jas.
Vorig jaar schreef zij daarover een boek, dat ondanks de coronatijd veel verkocht werd. Prachtige verhalen en grappige anekdotes, met vooral voor de wat oudere inwoners van Alphen heel herkenbare situaties.
Het boek Een te grote jas is op deze middag ook bij haar te koop voor € 17,95.

Cor van de Wert, zoon van Nul en Gerda van de Wert aan het Moleneind, ging dit jaar met pensioen en besloot zijn herinneringen aan Alphen te bewaren in een aantal zelf geschreven liedjes. In de pauze van de verhalen van Koosje gaat hij er enkele ten gehore brengen.


Wij ontvangen onze leden met koffie daarnaast nog een consumptie. De coronacheck is niet nodig, de consumpties worden geserveerd in de door ons afgehuurde ruimte in de Hucht. Voor niet-leden is de toegang voor dit alles €5.


AANMELDING:
Om te weten welke zaal we voor deze bijeenkomst het beste kunnen gebruiken vragen wij u uiterlijk vrijdag 12 november aan te melden bij
– Kees van Esch tel. 0487 562225, of
– Ben van Dijk tel 06 15863092.

 

Koosje de Leeuw op de shortlist voor The Indie Awards,

Koosje de Leeuw, Alphen aan de Maas 1951, is een van de drie kandidaten voor The Indie Awards, (in eigen beheer uitgegeven boeken).Haar boek “Een te grote jas” staat op de shortlist voor het meest leerzame boek in de categorie non-fictie. In haar boek neemt ze de lezer mee naar haar jeugd in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Het boek is in Maas en Waal alsook daarbuiten enthousiast ontvangen, het kent inmiddels een derde druk sinds het uitkwam in 2020.
Meer over “Een te grote jas” en de nominatie is te lezen op de website www.koosjeschrijft.nl

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud